https://fastigo.se.haus.se/app/uploads/2019/09/logo-svart.svg
DELA

Lönekartläggning - Analys utifrån kön

Arbetsgivare ska kontinuerligt kartlägga och analysera de löneskillnader som finns i företaget avseende kön. Lönekartläggning och analys av löneskillnader är en del av arbetet med aktiva åtgärder och ett sätt att försäkra sig om att alla medarbetare har samma möjligheter att utvecklas.

En gång om året ska alla arbetsgivare göra en lönekartläggning. Lönekartläggningen är en del av arbetet med aktiva åtgärder och är ett sätt att försäkra sig om att det inte förekommer osakliga löneskillnader utifrån kön.

Att arbeta systematiskt med lönekartläggningar bidrar till ökad jämställdhet på arbetsplatsen. Det ger dig också ett bra underlag till den egna lönepolitiken och en överblick av lönestrukturen på din arbetsplats.

Spela video

Vet du hur du ska gå till väga?

Fastigo har tagit fram en e-utbildning som ska ge dig som arbetsgivare vägledning och struktur i arbetet när du ska genomföra en lönekartläggning. Utbildningen guidar dig steg för steg i arbetet med vad du som arbetsgivare har för ansvar, hur samverkan ska gå till, vad som ska kartläggas, analyseras och dokumenteras. Avsnitten innehåller olika exempel och mallar.

E-utbildningen består av nedan olika avsnitt. Klicka nedan för att komma till respektive avsnitt. När du väl befinner dig i ett avsnitt kan du navigera med hjälp av menyvalet till höger på sidan.

Kursens innehåll 

Start
Avsnitt 1
Avsnitt 2
Avsnitt 3
Avsnitt 4
Avsnitt 5
Avsnitt 6
Avsnitt 7
Min sida

Här har vi samlat dina kollektivavtal, snabblänkar och kontaktuppgifter till din personliga rådgivare

Kollektivavtal
Din rådgivare

För snabbare hjälp kontakta SvarDirekt
08-676 69 69svardirekt@fastigo.se.haus.se

Medlem

Här loggar du som medlem in för att komma åt all låst information på webbplatsen

Fastigo-portalen

Här loggar du in som ska lämna företagsuppgifter, statistik eller hantera ert företags användare.

Bli medlem

Har du inget konto? Som medlem omfattas du av Fastigos heltäckande och branschanpassade kollektivavtal.

Logga in

För att komma åt denna information behöver ditt företag vara medlem i Fastigo.Om du redan är inloggad och ändå inte kommer åt ett visst material är det för att du saknar behörighet till den sidan eller filen.

Du loggar in med din e-postadress och lösenord.

Om du inte loggat in tidigare behöver du skapa ett lösenord genom att följa ”Glömt ditt lösenord”-länken nedan.