• Nyheter
  • Nya grepp ska locka unga till fastighetsbranschen
DELA
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Nya grepp ska locka unga till fastighetsbranschen

– Fastighetsbranschen är okänd bland dagens unga. För att nå målgruppen måste vi kommunicera med ungdomar på deras villkor och i kanaler som de befinner sig. Genom samarbetet med Hampus hoppas vi på sikt få fler unga att bli intresserade av att jobba i den framtidsbransch vi tycker att vi är, säger Anette Nordenfelt, kommunikationschef på Fastigo.

Hampus Hedström gör ett videoinlägg på sin Youtubekanal och ett inlägg på sin Instagramsida. I båda kanalerna uppmanar Hampus sina tittare att gå in på Instagramkontot upptack_fastighetsbranschen och delta i en tävling där det gäller att fotografera sin favoritfastighet.

– Vi hoppas att många deltar i tävlingen, men framförallt vill vi att fler unga ska få upp ögonen för vilka spännande jobb som finns i branschen. Unga vill ha trygga jobb där de känner att de kan påverka och ta ansvar. Det kan vi erbjuda, säger Anette Nordenfelt.

Fastighetsbranschen har stora behov av att rekrytera ny kompetens. De kommande 10 åren behöver 11 000 nya medarbetare anställas. De som utbildas idag på gymnasium, yrkeshögskola och högskola/universitet täcker bara 20 procent av behovet.

Tävlingen pågår mellan 9 och 22 juni. Bilden man vill tävla med ska taggas med plats och @upptack_fastighetsbranschen. Alla bidrag bedöms efter originalitet, teknisk kvalitet, känsla och relevans till temat. I juryn deltar fotograf Fabian Wester, Hampus Hedström samt Mattias Österberg och Anette Nordenfelt från Fastigo.

Fakta Hampus Hedström

 

Hampus Hedström är komiker med en egen humorkanal på Youtube med fler än 200 000 prenumeranter. Hampus är stor även på Instagram där han har drygt 230 000 följare. Hampus var också programledare för årets Guldtuben-gala som gick av stapeln den 3 juni.

Fastigopriset 2021 till SBC
25 maj
Nyheter i Fastigos styrelse
24 maj
Hjälp ungdomar till jobb i sommar
29 mar
KURS: Lönekartläggning, så här gör du!
29 mar
Vi vill veta vad du tycker om oss!
29 mar
Johan Mann utsedd till ny vd för Fastigo
22 mar
Fastigo 75 år – en jämställd bransch
10 mar
Semester 2021
26 feb
Praktik och sommarjobb för skolungdomar
26 feb
Karantän efter resa – vad gör jag som arbetsgivare?
24 feb

Fastigo-portalen

Här loggar du in som ska lämna företagsuppgifter, statistik eller hantera ert företags användare.

Medlem

Här loggar du som medlem in för att komma åt all låst information på webbplatsen

Fastigo-portalen

Här loggar du in som ska lämna företagsuppgifter, statistik eller hantera ert företags användare.

Vi använder cookies för att du ska få en bra användarupplevelse. Läs mer om cookies här.

Logga in

För att komma åt denna information behöver ditt företag vara medlem i Fastigo.Om du redan är inloggad och ändå inte kommer åt ett visst material är det för att du saknar behörighet till den sidan eller filen.

Du loggar in med din e-postadress och lösenord.

Om du inte loggat in tidigare behöver du skapa ett lösenord genom att följa “Glömt ditt lösenord”-länken nedan.