https://fastigo.se.haus.se/app/uploads/2019/09/logo-svart.svg

Fastigos filmer och webbinarier

Som medlem i Fastigo kan du titta på tidigare sända webbinarier och informationsfilmer. Logga in och lär dig mer om aktuella ämnen och arbetsrätt från våra experter på fastighetsbranschens förutsättningar. 

 

Aktuella webbinarier

Webbinarium om AI och upphovsrätten

Den snabba integrationen av AI väcker frågor om upphovsrätt för AI-skapat material och ansvar vid användning av andras information. I webbinariet diskuteras nuvarande reglering och de utmaningar samt möjligheter som uppstår i mötet mellan AI och upphovsrätten. 

Webbinarium om NPF på jobbet

Ungefär 1 av 10 svenskar har en neuropsykiatriska funktionsnedsättning, NPF, såsom ADHD och autismspektrumstörning. Den 14 mars sände Fastigo ett webbinarium som handlade om hur man kan tänka och jobba med anställda som har en diagnos.

Filmer inom arbetsrätt

AMI-anställning

Inom fastighetsbranschen pågår flera olika aktiviteter för att minska långtidsarbetslösheten och öka inkludering för de som står långt ifrån arbetsmarknaden. Fastigos AMI-avtal syftar till att stärka arbetstagarens möjlighet till arbete på den reguljära arbetsmarknaden.

Företrädesrätt

Vad gäller för företrädesrätt vid återanställning? När har en arbetstagare rätt till företrädesrätt och hur länge gäller företrädesrätten? Fastigos rådgivare och förhandlare Lisa Strandberg reder ut vad du som arbetsgivare behöver veta om denna viktiga fråga.

Lönekartläggning

Varför ska man göra en lönekartläggning och hur går man tillväga? Fastigos förhandlare och rådgivare Susanne Svensson reder ut vikten av att genomföra regelbundna lönekartläggningar för att upptäcka och åtgärda osakliga löneskillnader.

Lönerevision S-avtalet 2024

Lisa Strandberg, avtalsansvarig för S-avtalet hos Fastigo, går igenom vad som gäller inför årets (2024) lönerevision och vad du som arbetsgivare behöver tänka på.

Lönerevision F-avtalet 2024

Susanne Svensson, avtalsansvarig för F-avtalet hos Fastigo, går igenom vad som gäller inför år 2024 lönerevision och vad du som arbetsgivare behöver tänka på.

Att anställa lärling

Kompetensförsörjningsfrågan är avgörande för branschens framtida utveckling. Fastigo arbetar aktivt med att stötta våra arbetsgivare och fastighetsbranschen i denna fråga.

Att anställa studentmedarbetare

För Fastigos medlemmar som tillämpar I- eller K-avtalet finns möjligheten att anställda studentmedarbetare. Vi berättar mer om anställningsformen och vad som gäller om du vill anställa en student.

Vad ska man tänka på vid anställning?

Vad ska man tänka på vid anställning som arbetsgivare? Fastigos rådgivare och förhandlare Johan Svalling reder ut vad som gäller generellt och specifikt för våra kollektivavtal.

Beräkning av föräldralön för Fastigos tjänstemannaavtal

Hur beräknas föräldralön utifrån Fastigos tjänstemannaavtal? Charlotta Stensson, förhandlingschef på Fastigo, hjälper till att förklara hur beräkningen går till.

Partsgemensamt lönewebbinarium, I-avtalet

Vad är ett processlöneavtal? Och vad är egentligen förutsättningen för våra processlöneavtal? Dessa frågor och de centrala delarna i avtalet får du koll på i webbinariet.

Partgemensamt lönewebbinarium, K-avtalet

Vad är ett processlöneavtal? Och vad är egentligen förutsättningen för våra processlöneavtal? Dessa frågor och de centrala delarna i avtalet får du koll på i webbinariet.

Permission och
tjänstledighet

Vi på Fastigo får frågor om permission och tjänstledighet. Vilken reglering finns det och vad är det som gäller? Fastigos rådgivare Victoria Lindström reder ut.

Särskild visstid

1 oktober 2022 ersattes anställningsformen allmän visstid av anställningsformer särskild visstid. Vad innebär detta? Fastigos förhandlingschef Charlotta Stensson reder ut.

Provanställning

Vad gäller för när det kommer till provanställning? Fastigo förhandlare och rådgivare Karl Engman reder ut.
Min sida

Här har vi samlat dina kollektivavtal, snabblänkar och kontaktuppgifter till din personliga rådgivare

Kollektivavtal
Din rådgivare

För snabbare hjälp kontakta SvarDirekt
08-676 69 69svardirekt@fastigo.se.haus.se

Medlem

Här loggar du som medlem in för att komma åt all låst information på webbplatsen

Fastigo-portalen

Här loggar du in som ska lämna företagsuppgifter, statistik eller hantera ert företags användare.

Bli medlem

Har du inget konto? Som medlem omfattas du av Fastigos heltäckande och branschanpassade kollektivavtal.

För att ta del av detta material måste du vara inloggad.

Är du eller ditt företag inte medlem? Läs mer och bli medlem här!

Logga in

För att komma åt denna information behöver ditt företag vara medlem i Fastigo.Om du redan är inloggad och ändå inte kommer åt ett visst material är det för att du saknar behörighet till den sidan eller filen.

Du loggar in med din e-postadress och lösenord.

Om du inte loggat in tidigare behöver du skapa ett lösenord genom att följa ”Glömt ditt lösenord”-länken nedan.